Skip to: Intiem bij het zwembad

Don’t Look Away website

Wat kan je doen?

Iemand raakt een kind op een intieme manier aan bij het zwembad.

  1. Noteer in ieder geval zoveel mogelijk feitelijke details van de verdachte situatie of vul ter plekke online het meldformulier in. Geef zoveel mogelijk details over wat de situatie verdacht maakt, waar de verdachte situatie plaatsvindt (naam van het hotel en adres), wanneer dit was (datum en tijdstip) en wie de betrokkenen zijn (geschatte leeftijd en uiterlijke kenmerken van de verdachte en van het kind).
  2. Indien het mogelijk en veilig is, neem dan een foto van de verdachte situatie. Deze is te uploaden bij het meldformulier.
  3. Wanneer de situatie urgent is, kun je ook contact opnemen met de politie in het land. Ga dan niet naar het dichtstbijzijnde politiebureau, maar neem contact op met de landelijke children’s unit of anti-trafficking unit. Je kunt ook altijd bij een ECPAT-groep terecht om advies te vragen waar je in het land een melding kunt maken. Eventueel kan de verdachte situatie ook gemeld worden aan de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat ter plaatse.
  4. Wanneer het zwembad bij je hotel is en je reist met een touroperator, neem dan contact op met je touroperator. Die heeft een contract met het hotel en kan het hotel erop aanspreken.
  5. Meld de verdachte situatie bij de hotelmanager.
Het verhaal van

Deze website is medegefinancierd door de Europese Unie.

Back To Top