Skip to: Over ons

Don’t Look Away website

Over ons

Defence for Children – ECPAT beheert de meldingswebsite www.dontlookaway.nl en ontvangt de meldingen die erop binnenkomen. Alle meldingen van seksuele uitbuiting van kinderen worden (al dan niet geanonimiseerd) doorgestuurd naar de politie. Deze komen terecht bij het team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme.

Defence for Children is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de rechten van kinderen. ECPAT richt zich specifiek op het voorkomen en bestrijden van seksuele uitbuiting van kinderen. In Nederland zijn Defence for Children en ECPAT één organisatie. Defence for Children is onderdeel van een internationaal netwerk dat bestaat uit zo’n 45 aangesloten leden. ECPAT International is een netwerk van organisaties in ruim 100 landen dat wereldwijd campagne voert tegen het seksueel uitbuiting van kinderen. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Defence for Children – ECPAT? Volg dan onze nieuwsberichten.

De meldingswebsite wordt gepromoot in de campagne Don’t Look Away. Dit is een samenwerking tussen het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Koninklijke Marechaussee, de politie, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, de ANVR, TUI Benelux, ANWB, Corendon, International Justice Mission, Defence for Children-ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl.

Deze website is medegefinancierd door de Europese Unie.

Back To Top